Банкеръ Daily

Свят

Обвиняват Блумбърг, че иска да купи номинацията на демократите

Майкъл Блумбърг

По-малко от седмица преди първичните избори в щата Невада, някои демократи съсредоточиха критиките си върху свой съперник, който дори няма да участва в този щат, предаде Асошиейтед прес.

Бърни Сандърс, Джо Байдън, Ейми Клоубъшар и Пийт Бутиджидж обвиниха милиардера Майк Блумбърг, че се опитва да си проправи път в изборите с парите си.

"Мисли си, че може да купи тези избори. Е, имам новина за г-н Блумбърг: на американците до гуша им е дошло от милиардери, които купуват изборите", заяви Сандърс на митинг в Карсън сити, щата Невада.

Блумбърг реши да не участва в първичните избори на демократите в първите няколко щата и вместо това се съсредоточава върху 14-те щата, които гласуват на Супер вторника след около две седмици. Той е похарчил 417 милиона долара собствени средства за реклами на национално ниво, безпрецедентно висока сума за кандидат в първични избори.

В интервю за Си Би Ес Ейми Клоубъшар пък обвини Блумбърг, че избягва трудни въпроси, като залива ефира с реклами и избягва участие в дебати или неудобни телевизионни интервюта.

"Мисля, че той трябва да участва в телевизионни интервюта и че е редно да участва в дебати. Никога няма да го бия в ефира (с реклами), но мога да го бия на сцената на дебатите", каза тя.

В интервю за Ен Би Си Джо Байдън разкритикува подкрепата на Блумбърг за произволните претърсвания на чернокожи и коментарите му, че спирането на отказа на банките да отпускат кредити на чернокожи е допринесло за финансовата криза.

Бутиджидж сравни Блумбърг с Тръмп на въпрос за съобщенията за сексистки коментари на Блумбърг към жени и твърденията, че е поддържал култура на сексизъм в компанията си.

"Сега е време, когато избирателите търсят президент, който може да ни изведе от дните, когато беше обичайно или прието да има такива сексистки или дискриминационни нагласи. Сега имаме възможността да направим нещо различно", каза Бутиджидж.

Facebook logo
Бъдете с нас и във