Банкеръ Daily

Свят

Обществената поръчка за стадион "Локомотив" няма да бъде гледана на предварителен контрол в АОП

Стадион „Локомотив“, проект

Обществената поръчка за строителството на стадион "Локомотив" в пловдивския квартал "Лаута" няма да бъде разглеждана на предварителен контрол от Агенцията за обществени поръчки. Това съобщиха от община Пловдив, цитирайки заместник-кметът по строителство Пламен Райчев.

Поръчката е подадена за предварителен контрол в Агенцията за обществени поръчки в понеделник. В четвъртък изтече тридневният срок, в който Агенцията определя дали да мине през предварителен контрол, но не бе избрана. До края на петъчния ден документацията е била прегледана обстойно още веднъж, "след което още в началото на идната седмица ще имаме готовност да обявим поръчката на страницата на АОП", уточнява Райчев.

Припомняме, че с постановление на правителството бяха отпуснати 12 млн. лева без ДДС за строителството на стадион "Локомотив".

Обществената поръчка ще бъде обявена на инженеринг - с включено проектиране и строително-монтажни дейности, като в обхвата й влиза построяването на три трибуни - "Бесика", "Спортклуб" и южната трибуна.

Стадион "Локомотив" е основното игрище на ПФК "Локомотив" - Пловдив. Стадионът има 12 000 седящи зрителски места. Намира се в парк "Лаута" в Пловдив. Официално е открит през 1982 г. и е частично реконструиран през 2010 г., 2013 г., 2016 г. и 2019 г., като при последната реконструкция са поставени около 2000 нови седалки.

Стадион "Локомотив" е разположен в парк "Лаута", намиращ се в югоизточната част на Пловдив. Съоръжението е част от спортен комплекс със същото име, състоящ се от стадион с лекоатлетическа писта, три помощни терена, тенис кортове, зала за волейбол и закрита лекоатлетическо хале. При построяването си, капацитетът му е предвиден да побира 24 000 души. Впоследствие обаче той е намален няколко пъти и към момента побира около 12 000 души. Централната трибуна на стадиона е покрита с козирка. Размерът на игралното поле е 105.3 м на дължина и 71.4 м на ширина. Теренът е основно ремонтиран през 2016 г., като са изградени модерна дренажна и поливна система. Стадионът разполага с осветителната система с мощност от 1898 лукса. Прожекторно-осветителната уредба е разположена на четири мачти с височина 40 м плюс надстройка с височина 5.50 м и работна площадка. На всяка от тях са разположени 46 броя прожектори в структура от 8 реда и 6 колони. 

Осветлението позволява излъчване на HD телевизионен сигнал и на мачове от турнира Шампионска лига.

Facebook logo
Бъдете с нас и във