Банкеръ Daily

Свят

Обама обяви Тръмп за враг на демокрацията

Доналд Тръмп е напълно непригоден за поста президент. Това обяви предишният държавен глава на Съединените щати Барак Обама, който  държа реч на Конференцията на Демократите. 

"Вотът за бившия ми вицепрезидент Джо Байдън на изборите наесен е решаващо за оцеляването на американската демокрация", каза Обама.

Това е най-острата критика на Обама към Тръмп. Досега бившият президент стоеше настрани и не коментираше действията на следващия, каквото поведение се очаква от заемалите поста.

Вчера бившият американски вицепрезидент Джо Байдън бе официално номиниран за кандидат за президент на американската Демократическа партия за изборите на 3 ноември. Това стана във втория ден на виртуалния конгрес на партията. 

Байдън и подгласничката му Камала Д. Харис водят с 53 срещу 41 на сто пред Тръмп и вицепрезидента Пенс сочи последното проучване на "Вашингтон пост" и Ей Би Си нюз сред регистрираните избиратели. Преди изборите на 3 ноември Тръмп и Байдън на три пъти ще се изправят един срещу друг в дебати. А след промени в изборните законодателства в някои щати заради пандемията много по-голям брой американски граждани ще имат правото да гласуват по пощата, срещу което се обяви Тръмп, защото се притеснява от злоупотреби. 

В същото време Тръмп обяви, че ако спечели, Байдън ще "унищожи сегашното безпрецедентно икономическо възстановяване" на САЩ. Той добави, че при победа на демократа, САЩ ще станат "скучна социалистическа страна".

Тръмп отново отправи критики към „Fox News” - телевизионна компания, която традиционно се смята за негов симпатизант. „Фокс се е променил много, вероятно сега са изключили телевизора. А знаете ли какво ще се случи, ако не спечелим? Всички те ще отидат на боклука, както всички други медии. Никой не иска да отразява „сънливия Джо” (както Тръмп нарича Байдън). Ще се озовем в много скучна социалистическа страна", каза Тръмп.

Президентът не пропусна отново да нарече политическия си опонент „марионетка на левите екстремисти“. Според  него,  ако спечели, Байдън ще "унищожи сегашното безпрецедентно икономическо възстановяване" на САЩ.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във