Банкеръ Daily

Свят

Обама: Джо Байдън ще върне Америка в правия път

"Няма човек, в когото да вярвам повече, че е способен да изцери тази страна и да я върне обратно в правия път, от моя приятел Джо Байдън". Това каза Барак Обама на виртуална проява за набиране на средства за кампанията на демократа Байдън за президентските избори, предаде Асошиейтед прес.

Бившият президент на САЩ помогна вчера на Джо Байдън да събере 7,6 милиона долара дарения от над 175 000 души, предаде Ройтерс и отбеляза, че потенциалният кандидат за президент на демократите за пръв път събира толкова голяма сума за една проява.

Това бе тест за способността на Обама да използва популярността си в помощ на своя бивш вицепрезидент. Докато бе в Белия дом, Обама изпитваше на моменти затруднения да даде тласък на кандидати от Демократическата партия и загуби контрол върху Камарата на представителите през 2010 г. и Сената през 2014 година.

Но в ерата на Доналд Тръмп демократите смятат, че популярността на Обама, особено сред чернокожите и младите избиратели, може да е от помощ на Байдън, отбеляза АП.

Facebook logo
Бъдете с нас и във