Банкеръ Daily

Свят

Новозаразените с Ковид в Германия пак се увеличават

Случаите на коронавирус в Германия нарастват отново, съобщиха здравните власти в страната. Същевременно броят на починалите от вируса продължава непрекъснато да намалява, предаде ДПА.

Официалният орган в Германия за контрол на заразните болести, Институтът по вирусология "Роберт Кох", отчете за последното денонощие 985 нови инфекции. Преди седмица броят им е бил 808.

Институтът "Роберт Кох" допълни, че за изминалите 24 часа са починали 48 души, при 56 преди седмица.

Здравният министър Йенс Шпан призова хората да се ваксинират. В интервю за националната обществена телевизия АРД днес той предупреди, че наесен случаите на заразяване ще се увеличат.
"Това ще видим през есента и зимата, това, което виждаме сега в Обединеното кралство и други страни. Там, където има недостатъчна ваксинация, ще има много инфекции сред тези групи от населението", каза той.

До края на август ще могат да бъдат имунизирани с първа доза и всички деца и младежи, които желаят да се ваксинират, заяви Шпан. "Ваксините ги има", каза той и подчерта, че имунизацията е доброволна.

Борбата срещу вируса е екипно усилие, заяви Шпан. "Ако Германия, ако Европа иска да се измъкне от пандемията, се нуждаем от висок процент на ваксинация", посочи той.

На фона на призиви от някои в правителството всички ограничения да бъдат премахнати Шпан каза, че вероятно при определени обстоятелства маските ще трябва да се носят и през тази есен и зима.
В Германия са разтревожени от разпространението на новия вариант Делта на коронавируса, който се смята за по-заразен.

Facebook logo
Бъдете с нас и във