Банкеръ Daily

Свят

Новозаразените на Острова могат да достигнат 100 000

Саджид Джавид

Във Великобритания случаите със заразявания с Covid-19 могат да достигнат 100 000 дневно, предупреди министърът на здравеoпaзването Саджид Джавид, но в същото време потвърди, че още няма планове в Англия да влезе в сила правителствения „План Б“ за справяне с евентуална криза през зимата.

На пресконференция на "Даунинг стрийт" здравният министър заяви, че пандемията от коронавируса още не си е отишла. Ето защо, ако не се ваксинират достатъчно хора, е много по-вероятно да бъдат въведени огрaничителни мерки в Англия, допълни Джавид. Той посочи, че на този етап правителството няма да активира мерките в „План Б“, които включват задължително носене на маски и работа от къщи. 

Джавид не смята, че националното здравеoпaзване в момента изпитва сериозни затруднения, но предупреди, че случаите на заразявания дневно могат да стигнат до 100 000. Вече осем дни поред в страната се отчитат над 40 000 новозаразени дневно. За последното денонощие те са над 49 000. 

Някои от ръководството на националното здравеoпaзване настояват правителството незабавно да въведе „План Б“, който включва също и ваксинационни паспорти, за да се избегне пандемична криза през зимата. 

Междувременно Мароко забрани полетите от и за Обединеното кралство заради пандемията. Забраната влезе в сила в полунощ. Мароко прекрати въздушните си връзки с още две европейски държави - Германия и Нидерландия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във