Банкеръ Daily

Свят

Новите мерки в Сърбия са в сила от снощи

От снощи в 21 часа в Сърбия се затварят кафенета, ресторанти, барове, търговски центрове, всички магазини, освен хранителните, кина, музеи, козметични и фризьорски салони, фитнес центрове, басейни, съобщава вестник "Данас". Мерките ще важат от сряда, 17 март, до неделя, 21 март. Белградските издания отбелязват, че сръбското правителство е подчертало, че локдаунът няма да важи за предприятията и фабриките. Също така в обичайното работно време ще отворят всички гишета на държавната администрация, пощите, банките, застрахователните дружества, обменните бюра.

Ваксинацията ще продължи да се провежда по план и в следващите дни, така че новите мерки по никакъв начин не застрашават имунизацията, заяви сръбското правителство.

Изданията отбелязват, че досега в страната коронавирус е потвърден при 526 112 души, а борбата с КОВИД-19 са загубили 4778 души.

Според последните данни на здравните власти новодиагностицирани с коронавирус са 5201 души, а още 31 пациенти са починали от последиците на заразата.

Властите предупреждават, че прилагането на строгите мерки вероятно ще бъде продължено. Имунологът и член на Кризисния щаб Сърджа Янкович заяви, че здравната система е толкова напрегната, че "ситуацията е неудържима", пише "Вечерне новости". Епидемиологът Предраг Кон заяви пред националната телевизия, че ситуацията е по-лоша, отколкото през ноември, отбелязват изданията. Кон отправи апел към гражданите да се ваксинират.

Facebook logo
Бъдете с нас и във