Банкеръ Daily

Свят

Новият канцлер на Австрия обеща край на локдауна от 13 декември

Карл Нехамер

Австрия се подготвя за излизане от локдауна от 13 декември, но ограничения ще се запазят за неваксинираните. Предстои да  се  определят правила за безопасност за кетъринга и хотелския бизнес. Това обяви новият австрийски канцлер Карл Нехамер.

"Премиерите на федералните провинци се договориха локдаунът да се отмени. Решаващ е въпросът: "Как?". И още, локдаунът за неваксинираните ще продължи", е казал Нехамер на пресконференция във Виена.

По неговите думи, детайлите по излизането от локдауна предстои да се определят по план в сряда на заседанието на правителството с експерти. Излизането от локдауна ще обхване и кетъринга, но е необходимо да се помислят и правила за безопасност от заразяване с коронавирус, отбелязва канцлерът Карл Нехамер.

В момента в Австрия е в сила локдаун от 22 ноември до 12 декември. Правителството още от самото начало имаше план за отмяна на локдауна от 13 декември за ваксинираните и преболедувалите. Ограниченията обаче от този ден ще продължат да действат само за неваксинираните. Строгите мерки трябва да помогнат за това в случай, че при потенциално подобрение на обстановката ваксинираните и преболедувалите да могат без ограничения да посрещнат Рождество и Нова година.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във