Банкеръ Daily

Свят

Новият австрийски канцлер лети в икономична класа

Новият австрийски канцлер Себастиан Курц отпътува за Брюксел за първа задгранична визита и за среща с европейските лидери, като спази навика си да пътува в икономична класа. Курц лети за Брюксел със самолет на австрийския авиопревозвач, въпреки че вече оглавява австрийското правителство, отбелязва ТАСС.

"Новото федерално правителство ще води проевропейски курс. Моята първа задгранична визита в качеството ми на канцлер е в Брюксел, където ще се срещна с лидерите на ЕС Туск, Юнкер и Таяни", написа Курц в акаунта си в "Туитър" и постна снимка, на която е в икономичната класа на самолета. На нея се вижда, че той е на любимото си място до прозореца, обкръжен от сътрудници.

Съгласно протокола канцлерът трябва да пътува със специален самолет. Но Курц още като министър на външните работи пътуваше в икономична класа на авиолиниите.

Австрийското канцлерство съобщи, че в Брюксел във вторник и в сряда Курц ще има среща с председателя на Европейския съвет Доналд Туск, с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и с председателя на Европейския съвет Антонио Таяни. Визитата ще е сигнал към тях за проевропейския курс на неговото правителство. Курц ще обсъди с европейските лидери и австрийското председателство на ЕС във втората половина на 2018 г.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във