Банкеръ Daily

Свят

Нови ограничителни мерки за гражданите на Република Северна Македония

След като през вчерашния ден в Република Северна Македония бяха открити още около 100 нови случая на заразени с коронавирус, правителството предприе допълнителни мерки. А очакванията са техния брой да нарасне.

В тази връзка в Република Северна Македония се въвеждат ограничителни мерки за движение на гражданите. Те засягат както столицата Скопие, така и всички общини на територията на страната в определени периоди, съобщават от МВнР.
В рамките на 80 часа се ограничава движението на гражданите във всички общини на столицата Скопие, както и в Куманово, Липково, Щип, Тетово, Боговине, Бървеница, Теарце, Желино и Йегуновце. Мярката е в сила от 4 юни, 21 ч., до 8 юни, 05 часа. Във всички останали общини на територията на страната мярката ще важи от 4 юни, 21 ч., до 5 юни в 05 часа, гласи съобщението.
На 5 юни, 6 юни и 7 юни в общините, които не са включени в тази 80-часова мярка, се въвежда ограничение за движение на гражданите от 16 ч. до 05 ч. на следващия ден.
При необходимост от съдействие българските граждани в Република Северна Македония могат да се обръщат към българското посолство в Скопие.

Тази сутрин на границата с Република Северна Македония на ГКПП Гюешево, ГКПП Станке Лисичково и ГКПП Златарево трафикът на товарни автомобили е нормален.

На влизане в Република Северна Македония не се пропускат чужди граждани, пътуващи с леки автомобили, микробуси и автобуси. На излизане от РС Македония пътуващите могат да преминават само на ГКПП Гюешево – ГКПП Деве баир.

Facebook logo
Бъдете с нас и във