Банкеръ Daily

Свят

Нови ограничителни мерки на територията на Албания

От 6 септември всички пътуващи, които влизат на територията на Албания, трябва да представят един от следните документи:
- ваксинационен паспорт, валиден след изтичането на 14-дневен период, считан от датата на поставяне на последната ваксина;
- отрицателен PCR тест с валидност 72 часа или бърз антигенен тест с валидност 48 часа;
- сертификат, който да удостоверява преболедуване на КОВИД-19, не по-рано от 6 месеца преди датата на влизане в страната;

Посочените условия се отнасят и за гражданите, които преминават транзитно през територията на страната.
Изключения се допускат за децата до 6-годишна възраст.

Пътуващите, които не представят някой от посочените документи, подлежат на 10-дневна карантина, след която задължително трябва да се подложат на тест и да уведомят властите за резултата от него.

В зоната на летищата се допускат само пътници.

Припомняме, че в Албания от 1 септември е забранено движението на хора и превозни средства между 23:00 часа и 06:00 часа.

Продължава да е задължително носенето на маски в закрити помещения и навсякъде на открито, където не е възможно да се спазва условието за физическа дистанция. Забранява се събирането на открито на повече от 50 души. Спортни събития, културни прояви, конференции и др. на закрито са допустими при спазване на физическа дистанция и при запълване на не повече от 30% от капацитета на помещението.

В случай на нужда, българските граждани могат да се свържат с посолството на България в Тирана на следния телефон: +355 4 22 32 906 и в извънработно време на номер: +355 4 22 33 155.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във