Банкеръ Daily

Свят

Northrop Grumman поиска списък с оръжията, нужни на Украйна

Изпълнителният директор на Northrop Grumman Кати Уордън поиска списък с оръжията, необходими на Украйна.

Искането й е отправено ,няколко дни след като украинските власти призоваха САЩ да им доставят повече боеприпаси за ракетните системи HIMARS, както и системи за противовъздушна отбрана.

От Northrop Grumman, които са най-голямата американска отбранителна компания, имат притеснения дали съществуващите оръжейни запаси ще са им достатъчни и дали няма да е необходимо да започнат производството на нови отбранителни мощности.

„Не бих казала, че оръжията ни се изчерпват, но ако смятаме да поддържаме ангажимента си на досегашното ниво още няколко години, то определено ще трябва да се запасим" - посочи Кати Уордън в интервю за Financial Times.

Според Уордън поради проблеми с логистиката и търсенето на различни компоненти, времето за изпълнение на поръчките за производство на оръжие се е увеличило от два до три пъти.

Според коментатори на Financial Times на компанията Northrop Grumman може да й трябват години, за да закупи необходимите компоненти и да сглоби нужните оръжия. Northrop Grumman получава 80% от поръчките на Пентагона, включително тя доставя и самолетите F-35, не на последно място произвежда бронетранспортьора Bushmaster и разузнавателния дрон RQ-4 Global Hawk.

Facebook logo
Бъдете с нас и във