Банкеръ Daily

Свят

Nord Stream 2 не потвърждава дата за завършване на "Северен поток-2"

Компанията Nord Stream 2 AG оценява като "спекулации" съобщенията на световните средства за информация, които „заковаха“ 23 август като дата за завършване на строителството на газопровода "Северен поток - 2". Пред ТАСС от компанията са заявили, че "не могат да подтвърдят" тези сведения.

„Ние не можем да потвърдим спекулациите, тиражирани от няколко световни средства за информация, относно датата, а също така и неправилното тълкуване на датата за завършване на поставянето на тръбите и строителството на целия тръбопровод“, отбелязват от пресслужбата на Nord Stream 2 AG. "Над 99% от газопровода вече са завършени, и ние ще информираме за завършване на поставянето на тръбите в подходящото време".

Във връзка с това от пресслужбата на компанията насочват  вниманието към интервюто, което е дал през юли за германския вестник Handelsblatt изпълнителният директор на Nord Stream 2 AG Матиас Варниг. В тази публикация, подчертават от компанията, има информация за "завършването на поставянето на тръбите и за необходимите предпускови дейности, които предстоят".

Според текста на интервюто, което цитират от пресслужбата на Nord Stream 2 AG, Варнинг е заявил: "Ние очакваме, че работата по строителството ще бъде завършена до края на август". Отговаряйки на въпроса колко дълго ще продължи след това тестването на налягането и сертификацията, изпълнителният директор е отговорил: "По наши оценки - два-три месеца за всяка тръба. Ние вече започнахме тази работа по завършената тръба".

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във