Банкеръ Daily

Свят

Номинираният от Тръмп министър на военния флот си направи отвод

Предложеният от президента на САЩ Доналд Тръмп за министър на военноморските сили Филип Билдън оттегли кандидатурата си, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Билдън, който е бизнесмен и бивш офицер от военното разузнаване, заяви, че не е в състояние да отговори на изискванията на Службата за управленска етика и че иска да запази частните финансови интереси на семейството си.

Министърът на отбраната Джеймс Матис съобщи в декларация, че е бил информиран от Билдън за решението му, от което изрази разочарование, но го приема с разбиране, предаде Ройтерс. Той ще препоръча на президента Тръмп друг кандидат за министър на ВМС през следващите дни.

След оттеглянето на Билдън правителството остава без кандидати за министри на ВМС и на сухопътните сили. Номинираният от президента Тръмп за министър на сухопътните сили Винсън Виола също се отказа от кандидатурата си миналия месец, тъй като преценил, че заради бизнес интересите на семейството си няма да е в състояние да премине успешно през процеса на утвърждаване, посочва АП.

Facebook logo
Бъдете с нас и във