Банкеръ Daily

Свят

Нинова: ГЕРБ водят координирана атака срещу Румен Радев

ГЕРБ водят координирана атака срещу президента Радев и БСП, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред БНР в коментар за проведения Консултативен съвет за националната сигурност (КСНС) тази седмица.

"Изненадах се след края на КСНС, защото вътре и дума не е ставало за излизане на България от ЕС и НАТО. Нито един от текстовете не навежда на такава мисъл и изведнъж отвън се говори това", каза Нинова.

Според нея причината за това е страх от авторитета на президента Радев. Второ и неприемане, че те загубиха една институция: "Те (ГЕРБ) не могат да проумеят, че може да има институция, която не им е послушна.

Корнелия Нинова смята, че става дума да "една координирана атака срещу президента Радев и БСП за сваляне на авторитета на президента".

"Координирана, защото мисля, че това се прави от г-н Цветан Цветанов в ролята му на уж лошото ченге, г-н Борисов - уж добрия.

Вътре на КСНС Борисов и Цветанов атакуваха в синхрон г-н Радев. Единият за тъмнината и светлината, прозрачността и кражбата в държавата - Бойко Борисов, а другият - за превъоръжаването на армията и затова какъв самолет да бъде купен. Стратегия за сваляне на авторитета на Румен Радев виждам зад това", аргументира се Нинова.

Тя подкрепи казаното от президента Румен Радев по време на лекцията пред студенти от УНСС: "Или трябва да променим статуквото, или ще дойдат националистически, популистки вълни, с които е непредсказуемо накъде ще тръгне Европа и България. Споделям казаното от президента Румен Радев."

По повод призива на президента държавата да се управлява на светло, за да не гоним инвеститори и български граждани в чужбина, тя коментира: "Промяната може да се случи. Може да започне първо с това - прозрачност, информираност, да се знае всичко, да е на светло и да продължи със следващи крачки - онези, които грешат, крадат, да носят отговорност."

Нинова сподели и мнението си за и задържането на кмета на район "Младост", която е обвинена във взимане на подкуп. Според нея начинът на задържането е минал нормалността и границите: "Задържането пет часа на улицата, на тротоара с белезниците - повече показност, отколкото съдържание. Подобни показни арести, приключиха с осъдителни присъди за България в Страсбург и ги плати народа."

Корнелия Нинова отговори и на твърденията на нейни колеги, че призивът и за намаляване на депутатските заплати и почивните дни е популизъм.

"Смятам, че всяка привилегия на политиците е стъпка към политическото ни самоубийство в ситуацията, в която се развива Европа, а и България. Всички говорим лицемерно колко са големи неравенствата и как трябва да се справим с това, но със собствените си действия увеличаваме неравенствата вместо да се борим с тях. 400 хиляди българи работят на минимална заплата и тя се е увеличила с 50 лева, а депутатската за този период с 564 лева. Две трети от българите работят под средната заплата - тя се е увеличила с около 120 лева за този период, депутатската с 564 лева", добави лидерът на БСП.

Facebook logo
Бъдете с нас и във