Банкеръ Daily

Свят

Нидерландия затваря баровете и ресторантите

Правителството на Нидерландия реши да затвори от днес баровете и ресторантите в страната, предаде Асошиейтед прес. Това се прави в рамките на "частична карантина", която засега ще трае поне четири седмици, за да се овладее устойчивият ръст на броя на заразяванията.

Премиерът Марк Рюте посочи, че страната трябва да се приближи с една стъпка към пълна карантина, защото в противен случай болниците ще бъдат толкова претоварени, че хора с други спешни здравни проблеми няма да могат да получават лечение.

Обявените мерки не засягат образователната система по друг начин, освен че в учебните заведения се въвежда задължително носене на маски. В страната се забранява продажбата на алкохол след 20 часа, както и приемането на повече от трима гости в едно домакинствo на ден. Ще се ограничи и общественият транспорт във възможно най-голяма степен.

През последните седмици Нидерландия е сред европейските страни с най-силно увеличение на броя на заразените. През последните седем дни новите случаи там са близо 44 хиляди при население от малко над 17 милиона души. Починалите за седмица са 150, а от началото на разпространението на заразата живота си са загубили общо 6587 заразени с коронавирус.

Facebook logo
Бъдете с нас и във