Банкеръ Daily

Свят

Нидерландия удължи вечерния час до 31 март

Повече от месец в страната се провеждат протести срещу ограничителните мерки.

Нидерландският премиер Марк Рюте обяви, че вечерният час, въведен като мярка за борба с коронавируса, ще остане в сила поне до 31 март, предаде Ройтерс.

Рюте каза, че тъй като новите случаи на зараза в страната продължават да са много, вечерният час и повечето мерки за дистанция трябва да останат.

Изключения ще бъдат направени в периода 15-17 март, за да могат да бъдат произведени парламентарните избори, както е по план.

Повече от месец в страната се провеждат протести срещу ограничителните мерки. В началото на март във ваксинационен център беше поставена бомба. Този инцидент предизвика възмущение в Нидерландия, като сред осъдилите пожара бяха министър-председателят Марк Рюте и здравният министър Уго де Йонге. Седмица по-късно взривни вещества бяха открити в друг тестов център в Хилверсум. 

По същото време бяха счупени прозорците на центрове за тестване в Амстердам, а миналия октомври е бил надраскан с графити, включително "коронавирусът е измама" в център за тестване в южния нидерландски град Бреда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във