Банкеръ Daily

Свят

Нидерландия спря полетите от Великобритания заради новия щам на коронавируса

Правителството на Нидерландия затваря границите на страната за полети от Великобритания, където беше открит нов щам на коронавируса, предаде Франс прес.

Спирането на полетите влиза в сила в 6 часа местно време днес (5 часа по Гринуич) и ще остане в сила до 1 януари. Мярката беше наложена няколко часа, след като британското правителство обяви нова карантина в Лондон и в югоизточната част на Англия поради нарастващия брой на случаите на заразяване, което се приписва на нов щам на коронавируса.

От здравното министерство на Нидерландия посочиха, че новият щам е открит при проучване на случай в началото на месеца. Сега експертите проверяват как точно е станало заразяването и дали има други случаи, свързани с него. Премиерът Марк Рюте поясни, че забраната на полетите се въвежда като предпазна мярка.

Компанията "Модерна" започна разпространението на ваксината си днес в САЩ. Препаратът ще бъде доставен в 3700 пункта. До първата седмица на януари ще бъдат разпространени 20 милиона дози от ваксините на "Модерна" и на "Пфайзер-Бионтех". В ЕС пък се очаква ваксинирането да стартира на 27 декември.

В Австралия влязоха в сила нови рестрикции във вътрешното придвижване. Ограничено е пътуването на хората от щата Нов Южен Уелс.

Facebook logo
Бъдете с нас и във