Банкеръ Daily

Свят

Нидерландия отваря отново публичните домове

Нидерландия тази седмица подновява работата на публичните домове в рамките на облекчаването на антиковидните мерки, заяви днес здравният министър Хуго де Йонге, цитиран от Ройтерс.

Властите ще отворят от сряда също така парковете, зоологическите градини, фитнес залите и откритите басейни, след като ваксинационната кампания намали натиска върху болниците, каза пред журналисти министърът.

Проституцията в Нидерландия е легална, но властите я забраниха в средата на декември заради рестрикциите с цел ограничаване на разпространението на коронавируса.

Секструженичките протестираха в Амстердам през март, заявявайки, че са били дискриминирани, след като властите позволиха на други сектори като фризьорските и масажните салони да заработят отново.

По време на локдауна правителството отпусна ограничена финансова подкрепа на секструженичките, които имат редовен трудов договор и могат да докажат, че пандемията ги е лишила от най-малко 20 процента от доходите им.

Австрийските власти взеха решение за разхлабване на мерките във връзка с разпространението на COVID-19, като считано от 16 май 2021 г. премахнаха забраната за излизане между 20:00 ч. и 6:00 ч., както и ограниченията за срещи на открито на хора, които не са от близкия роднински кръг (братя, сестри, деца, родители, семейни партньори). Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

По информация на българското посолство във Виена към този момент режимът за влизане на български граждани в Австрия остава непроменен. Припомняме, че сънародниците ни, пътуващи за Австрия, могат да влизат в страната с документ за бърз антигенен тест, направен в рамките на 48 часа, или за PCR тест, направено не по-късно от 72 часа преди пътуването.

Ако пътуващите не разполагат с документ за проведен тест за коронавирус, те са задължени да си направят изследване в рамките на 24 часа от влизане в страната.

Facebook logo
Бъдете с нас и във