Банкеръ Daily

Свят

Нидерландия мести ковид пациенти в Германия поради липса на легла

Нидерландия днес започна да транспортира болни от КОВИД-19 пациенти в Германия, за да облекчи натиска върху собствените си болници, предаде Ройтерс.

Според здравните власти пациент е бил транспортиран днес сутринта с линейка от Ротердам до болница в намиращия се на около 240 километра източно град Бохум и друг пациент ще го последва по-късно днес.

Броят на болните от КОВИД-19 пациенти в нидерландски болници през последните седмици се повиши до най-високото ниво от май и се очаква, че той ще повишава още заради скок на инфекциите до рекордни нива.

Германски болници предлагат общо 20 легла за пациенти от Нидерландия, след като лекуваха десетки по време на предишните вълни на пандемията.

Плановете на нидерландското правителство да наложи допълнителни ограничения за справяне с вируса предизвикаха три нощи на безредици, започнали в петък и довели до повече от 170 ареста в градове в цялата страна. В плановете се включва ограничаване на достъпа до много публични места за хора, които не са ваксинирани или наскоро прекарали КОВИД-19, но все още не е ясно дали правителството ще събере нужните гласове в парламента, за да станат те закон.

Към понеделник 470 от общо 1050 легла за интензивно медицинско лечение в Нидерландия се използват за КОВИД пациенти и болниците вече започват да ограничават нормалната си работа, включително лечението на рак и сърдечните операции, за да осигурят достатъчно места за болни от КОВИД-19.

Facebook logo
Бъдете с нас и във