Банкеръ Daily

Свят

Няма да има посрещане на Нова година на Таймс скуеър в Ню Йорк

Полицията в Ню Йорк прибягна до позната тактика в очакване на новогодишните празненства тази вечер, като изкара кучета, надушващи взривни устройства, и разположи камиони, пълни с пясък, които да поемат взривната вълна при евентуални експлозии, предаде Асошиейтед прес.

Но градската полиция в най-големия американски град тази година има и една доста необичайна задача - да предотврати събирането на дори и неголяма тълпа от хора на прочутия "Таймс скуеър", където по традиция се събират милиони да посрещат новата година.

Като предпазна мярка срещу масово заразяване с коронавируса полицията затвори 24 часа преди Нова година площада, известен като Кръстовището на света, за автомобили и пешеходци и каза, че ще разпръсне всякакви зяпачи, опитващи се да надзърнат в т.нар. "замразена зона" - мястото, където хиляди празнуващи очакват спускането на кристалната топка, отмерваща последните секунди на старата година.

Коронавирусът промени из основи живота в САЩ вече от няколко месеца, и новогодишната нощ няма да бъде изключение. Така и на Таймс скуеър никой няма да бъде допускан през полицейския кордон. Забранената зона около площада ще се разшири още в 15 ч. следобед днес местно време. Дори гостите в петте хотела в района получиха инструкция да си стоят по стаите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във