Банкеръ Daily

Свят

Няколко британски града са под карантина заради засилване на епидемията

Местна карантина беше наложени в няколко британски града, където броят на заразените с коронавирус нарасна драстично, съобщи Асошиейтед прес. 

В Лийдс хората няма да имат право да се срещат с хора извън своето домакинство на закрито, нито да се събират на открити пространства като задни дворове. Мярката засяга над 750 000 души.

В уелските градове Кардиф, Суонзи и Ланели хората от едно домакинство нямат право да се срещат с други домакинства на закрито.

В Лондон, където живеят близо 9 милиона души, бе повишено нивото на тревога, което значи, че ако инфекциите се увеличат, може да бъдат наложени нови ограничения.

Тази седмица Обединеното кралство наложи на заведенията да приключват работа в 22 ч. и обяви солени глоби за хора, които нарушават карантината си или правилата за социална дистанция.

Националната статистическа служба съобщи, че миналата седмица в Англия е имало по около 9600 нови заразени на ден, което е увеличение с 60 на сто спрямо предходната седмица.

Степента на възпроизвеждане на вируса в Обединеното кралство се е увеличила за седмица от 1,1-1,4 до 1,2-1,5, предаде Ройтерс. Това значи, че един заразен заразява 1,2-1,5 души.

Швейцария постави днес няколко държави, включително Великобритания, Ирландия, Дания, Белгия, Нидерландия и Португалия в своя списък на страни и райони с висок риск от заразяване с коронавируса, предаде Ройтерс. Пътниците, идващи в Швейцария от тези страни, ще трябва да бъдат поставени под 10-дневна карантина, отбелязва агенцията. 

Списъкът бе разширен също с включването в него на областта Лигурия в Италия, на австрийските провинции Горна Австрия и Долна Австрия, и на региона Бретан във Франция.

Изискването за карантината влиза в сила от понеделник, допълва Франс прес.

В средата на септември правителството на Швейцария вече постави девет френски региона в червения си списък. Сега в него фигурират всички френски региони, без граничните с Швейцария.

Швейцарските власти смятат за рисков всеки район, в който броят на новите случаи на зараза надхвърля 60 на 100 000 жители в продължение на 14 дни.

От списъка на рисковите райони бяха изключени Косово и Сан Марино.

Facebook logo
Бъдете с нас и във