Банкеръ Daily

Свят

Ниагарският водопад грейна в цветовете на знамето ни

Една от най-красивите природни забележителности в света - Ниагарският водопад, бе осветена в цветовете на българския трибагреник по повод Националния празник на България - 3 март.

Организатор на събитието е генералното консулство на България в Торонто, с подкрепата на посолството на Република България в Канада.
Светлинното шоу бе предавано на живо във Фейсбук страницата на генералното ни консулство в Торонто.

Инициативата ознаменува и важен юбилей - 55 години дипломатически отношения между България и Канада.

Празничната програма по повод 3 март продължи в 12:30 ч. EST (7:30 ч. сутринта на 4 март българско време) във Ванкувър, когато емблематичната сграда на кметството - Vancouver City Hall, бе озарена от преливащи нюанси на бяло, зелено и червено, съобщи пресцентърът на министерството на външните работи. 

Посланието за осветяването на Ниагара беше, че заедно сме по-силни, каза Светлана Стойчева – Етрополски, извънреден и пълномощен посланик на Република България в Канада пред БНТ.

Беше много емоционално да видим преливането на светлините в бяло, зелено и червено на фона на водната стихия. Както знаете, Ниагарският водопад е своеобразна визитка на Канада, коментира първият ни дипломат в Канада.

Навършването на 55 години дипломатически отношения между България и Канада беше поводът да помислим за нещо по-различно тази година. Благодарни сме, че кметът на Торонто реагира веднага на нашето предложение, допълни още посланикът.

След светлинното шоу се изви и дълго българско хоро.

Иска ми се да вярвам, че като невидима нишка това събитие допринесе за обединението на българите, допълни посланик Светлана Стойчева – Етрополски.

Facebook logo
Бъдете с нас и във