Банкеръ Daily

Свят

Нетаняху призова Лондон да наложи санкции на Иран

В Лондон, където е на посещение, израелският премиер Бенямин Нетаняху призова британския си колега Тереза Мей да последва примера на американския президент и да наложи санкции на Иран след неговата "провокация" с изпитанието на балистична ракета.

Нетаняху настоява да се обсъждат гаранции, че агресивните действия на ислямската република няма да останат без отговор.

Британското правителство обаче е против израелските планове да бъдат изградени над 5000 нови жилища на окупирания Западен бряг на река Йордан, припомня БНР.

Междувременно израелският парламент прие окончателно оспорван закон, който легализира със задна дата строителството на четири хиляди еврейски дома на заселници на Западния бряг на река Йордан.

Законът бе приет на трето и последно четене. Преди гласуването в Кнесета премиерът Бенямин Нетаняху информира правителството на американския президент Доналд Тръмп за дебатите по законопроекта, който предвижда собствениците на терените в палестинските земи, на които са построени еврейките заселнически домове, да бъдат компенсирани или с пари, или с друга земя, дори да не се съгласят да се откажат от собствеността си, посочва АП.

Очаква се законът да бъде оспорван в Конституционния съд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във