Банкеръ Daily

Свят

Нетаняху посрещна спокойно обвинението на Бърни Сандърс в расизъм

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че Бърни Сандърс не е бил прав да го нарече расист по време на телевизионен дебат на първичните избори на демократите в САЩ, но се въздържа да атакува на свой ред американския сенатор, предаде Ройтерс.

"Няма да се меся в изборите в САЩ", каза Нетаняху по израелското военно радио в отговор на въпрос за нападките на Сандърс по негов адрес на дебата във вторник.

Сандърс е критичен към политиката на десния израелски лидер към палестинците и в дебата окачестви Нетаняху като "реакционен расист, който сега управлява" Израел.

На въпрос какво е мнението му за Сандърс, който в случай на победа на вота през ноември би станал първия евреин президент на САЩ, Нетаняху отвърна: "Това, което мисля по въпроса, е, че той определено греши. Това е безспорно".

Запитан дали няма да влезе в конфронтация със Сандърс, ако той стане президент на САЩ, Нетаняху заяви, че като премиер на Израел той е удържал на противопоставянето на САЩ на негови политики в миналото и ще постъпва така и в бъдеще.

Facebook logo
Бъдете с нас и във