Банкеръ Daily

Свят

Непотвърдено: Атентат срещу кортежа на Путин, той е невредим

Срещу руския президент Владимир Путин е извършено неуспешно покушение – това съобщи руският Телеграм канал General SVR, който има над 315 000 последователи и за който се смята, че разполага с "вътрешна информация" от руските служби за сигурност. Според канала атентатът е бил извършен "неотдавна", руският президент не е пострадал, но един от предполагаемите атентатори е бил открит мъртъв. Засега няма потвърждение за случилото се от достоверни източници.

Представяме текста на съобщението:

Неотдавна се случи инцидент, който доведе до все още незабележими, но много значителни промени в живота на руския президент Владимир Путин. Инцидентът е станал с дублиращ президентски кортеж, в който е бил руският президент Владимир Путин. Президентът понякога, по съвет на службата за сигурност, пътува с кола от резервен кортеж, който обикновено не привлича такова внимание като основния кортеж и се състои от пет бронирани превозни средства, в едното от които се намира охраняваното лице.

Така неотдавна беше нападнат резервен кортеж, в една от колите на който беше Владимир Путин. По пътя към резиденцията му, на няколко километра от нея, първата кола от ескорта бе блокирана от линейка, втората ескортираща кола заобикаля, без да спира, внезапно появило се препятствие, а по време на заобикалянето на препятствието от лявото предно колело на третата кола, в която е Путин, се чул силен трясък, последван от много дим.

Автомобилът с президента въпреки проблемите с управлението следва маршрута на предния автомобил и въпреки че се налага да намали скоростта, кортежът, с изключение на предварително блокирания първи автомобил, стига до целта си. Впоследствие зад кормилото на линейката, която блокира първата кола от кортежа, е намерен труп на мъж.

Разследването на инцидента и цялата информация по него е класифицирана, всички вътрешни лица са предупредени за отговорността за разпространение. Шефът на личната охрана на президента и още няколко души са отстранени и са арестувани. Тесен кръг от хора са знаели за движението на президента в този кортеж и всички са били от службата за сигурност на президента. След инцидента трима от тях са изчезнали - точно това са хората, които са били в първата кола от кортежа. Съдбата им към момента е неизвестна, а колата, с която са пътували, е открита празна на няколко километра от инцидента.

Facebook logo
Бъдете с нас и във