Банкеръ Daily

Свят

Недоволен мъж удари шамар на Макрон

Еманюел Макрон

28-годишен мъж, който се представя за анархист, е ударил шамар на френския президент Еманюел Макрон по време на посещение в Южна Франция.

Охраната на президента се задейства веднага и е свалила нападателя на земята, а после е извела Макрон на безопасно разстояние. По случая са арестувани двама души. 

Видео, на което се вижда как мъж удря шамар през лицето на Макрон, беше разпространено в социалните мрежи. Кадрите показват мъж с маска на лицето, който вика "A Bas La Macronie!" - "Долу Макрония!".

Президентът заяви, че не се обижда, защото шамарът е изолиран случай, на който не бива да се придава твърде голяма важност, а той си има по-сериозни задачи. Макрон обаче настоя  французите "да уважават институциите". 

Всички политически партии в страната осъдиха насилието и подчертаха, че не бива да остане безнаказано. Крайнолевите формации  изразиха своята солидарност с президента Макрон, а лидерът на крайнодясната "Национално единство" - Марин Льо Пен предели шамара като "абсолютно неприемлив акт".

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във