Банкеръ Daily

Свят

Не е вярно, че Заев смята да протака оставката си

Не е вярно, че планът на премиера е да протака оставката до декември. Оставката е ясен акт на поемане на отговорност, съобщиха от кабинета на премиера на Република Северна Македония Зоран Заев след различни информации от брифинги, че планът на премиера бил да протака оставката, предаде агенция МИА.

От кабинета посочват, че в момента се водят консултации, в които органите на партията, както и коалиционните партньори с пълна подкрепа от премиера Заев работят за решения, с които парламентарното мнозинство остава стабилно и с цел да се осигури правителство, което запазва реформаторския и прогресивен курс на страната.

След изборната загуба на втория кръг на местните избори в неделя Зоран Заев заяви, че подава оставка от постовете премиер и лидер на СДСМ, но изтъкна, че правителствената коалиция и парламентарното мнозинство са стабилни и продължават да функционират. 

Припомняме, че до вчера премиерът на Република Северна Македония и лидер на СДСМ Зоран Заев още не бе внесъл писмено оставката си, както предвижда официалната процедура. 

Коалиционните му партньори заявиха категорично, че са против оставката, а част от тях го убеждавали да я оттегли. Междувременно председателят на общинската организация на СДСМ в Куманово Мартин Костовски започна инициатива за събиране на подписи Заев да остане на лидерския и премиерския пост.

Драган Ковачки, член на Изпълнителния комитет на ВМРО-ДПМНЕ, обвини Заев, че не държи на думата си и блъфира с оставката.

Facebook logo
Бъдете с нас и във