Банкеръ Daily

Свят

Наводненията в Гърция накараха хора да се спасяват по покривите

(АП)

Проливните дъждове в Гърция предизвикаха хаос в страната, като дори принудиха някои жители на засегнатите райони да потърсят спасение на покривите на къщите си, съобщи ДПА.

Само в Атина пожарните служби са отговорили на 1400 повиквания за изпомпване на наводнени жилища. Много пътища станаха непроходими, а по тях има и изоставени автомобили. В Атина два основни крайбрежни булеварда и магистралата към Северна Гърция бяха затворени. Не работят повечето училища и държавните служби, които не са ангажирани в борбата с бедствието.

Обилни валежи продължават на островите Родос, Кос, Санторини, Миконос и части от Крит, а прогнозите са лошото време да се задържи до неделя. Според гръцките медии на места в рамките на часове е паднала годишната норма за количеството на валежите.

69-годишен мъж, който беше в неизвестност на остров Евбея, беше открит мъртъв, съобщи "Прото тема". Пастирът изчезна вчера, след като преди това поиска помощ от властите заради лошото време. Първоначално бяха открити части от автомобила му, който очевидно е бил повлечен от дъждовните води. Според информация на "Прото тема" тялото на мъжа е било открито от хеликоптер на противопожарната служба далече от останките на автомобила.

Facebook logo
Бъдете с нас и във