Банкеръ Daily

Свят

Навални бил отровен заради парламентарните избори в Русия, смята той

Руският опозиционер Алексей Навални коментира тази сутрин, че според него е бил отровен, защото руските власти са видели в него заплаха за тях преди парламентарните избори в страната следващата година.

Той каза това в първото си видео интервю, дадено за руски журналист блогър, след изписването си от болницата "Шарите" в Германия, предаде БНТ.

Критикът на Кремъл съобщи, че възстановяването му може да отнеме още два месеца.

Европейският съвет ще обсъди до края на месеца за втори път покушението срещу Алексей Навални. Това съобщи пред Европейския парламент председателят на Европейския съвет Шарл Мишел.

Осъждаме опита за убийство на Навални, добави той. По неговите думи ЕС очаква от Беларус прекратяване на насилието над гражданите и осигуряване на възможност те без намеса да определят бъдещето си. Мишел призова за възобновяване на мирните преговори между Армения и Азербайджан за Нагорни Карабах.

Призоваваме Турция да приеме поканата на Кипър за обсъждане на откритите въпроси, заяви председателят на Европейския съвет. По неговите думи следва да се обсъди възможността за споделяне на приходите от добитите полезни изкопаеми в кипърски води.

Facebook logo
Бъдете с нас и във