Банкеръ Daily

Свят

НАТО и ЕС очакват стопляне на отношенията със САЩ

Йенс Столтенберг

НАТО и Европейският съюз се радват, че ще имат възможност да работят с избрания за президент на САЩ Джо Байдън, за да засилят връзките със Съединените щати, заяви  генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. 

"Радостни сме, че ще работим с избрания президент Джо Байдън за засилване на връзките между Съединените щати и Европа в момент, в който се сблъскваме с предизвикателства в световен план, с никое от които никой измежду нас не може да се справи сам", заяви Столтенберг в своя профил в Туитър след работна вечеря с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, броени часове преди встъпването в длъжност на Байдън като президент на Съединените щати.

Днес е денят, в който се очаква да встъпи в длъжност новият 46-и президент на САЩ Джоузеф Байдън. Церемонията обаче ще протече по-малко по-различен начин от предишни години. Тържественото събитие ще се състои в опустяла столица, поставена под засиленото наблюдение на разположените в града военни. В такава обстановка ще положат клетва новият държавен глава Джо Байдън и вицепрезидентът Камала Харис.

Жителите на Вашингтон са приканени да си останат у дома и да наблюдават по телевизията и онлайн церемонията по встъпване в длъжност, за да не се излагат на никакви рискове, свързани с епидемията от COVID-19.

Facebook logo
Бъдете с нас и във