Банкеръ Daily

Свят

Напрежение между Лондон и Москва заради руския самолетоносач в Ламанша

"Адмирал Кузнецов" и британски военен кораб

Руските военни кораби, завръщащи се от мисия в Сирия, бяха поставени под наблюдение в Ламанша от британските въоръжени сили, предаде Франс прес, като цитира британското министерство на отбраната.

Групата кораби включва единствения руски действащ самолетоносач "Адмирал Кузнецов". Тя бе поставена под наблюдението на британския военноморски кораб "Сейнт Албанс" и на няколко изтребителя на военновъздушните сили при пътуването си от Сирия обратно за Русия.

"Следим отблизо "Адмирал Кузнецов" по пътя му към Русия. Това е кораб на срама, който послужи само за утежняване на страданието на сирийския народ", каза британският министър на отбраната Майкъл Фалън.

По този повод говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков каза, че целта на подобни изказвания и на шоуто с ескорта на руските кораби е да се отвлече вниманието на британските данъкоплатци от действителното състояние на британските кралски военноморски сили.
"Руските военни кораби нямат нужда от ескорт. Те познават канала и посоката, към която да се придвижват", каза Конашенков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във