Банкеръ Daily

Свят

Направен е опит за убийство на главен съветник на Зеленски

Киев, Украйна

Колата на близък сътрудник на украинския президент Володимир Зеленски е била подложена на обстрел, предадоха световните агенции. Първият помощник на украинския президент Владимир Зеленски Сергей Шефир е бил нападнат в засада, съобщиха украински медии. 

Около 10 часа местно време край село Лесники в района на Киев е бил открит огън по автомобила, в който е бил първият помощник на президента Сергей Шефир. Ранен е шофьорът. Шефир обаче е невредим.  "Повече от 10 куршума удариха колата. Шофьорът е сериозно ранен", обяви съветник на вътрешния министър Антон Херащенко във Фейсбук.

Давид Арахамия, председател на парламентарната група на президентската партия „Слуга на народа“, посочи пред журналисти три възможни причини за опита за покушение: "поздрав" от организираната престъпност, "руска следа" и "дейността на Шефир срещу олигархията". Арахамия каза, че Шефир не е имал охрана.

Заради инцидента е започнало разследване за опит за убийство, води се спецоперация и се издирват лицата, открили огън по колата, съобщи украинското министерство на вътрешните работи.

Президентът Зеленски не е в страната, а в САЩ за годишната сесия на Общото събрание на ООН. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във