Банкеръ Daily

Свят

Нападението с мачете в Париж е терористична атака

Френската национална антитерористична прокуратура се заема със случая с нападението с хладно оръжие, извършено днес в Париж близо до бившата редакция на сатиричното издание "Шарли ебдо", предадоха световните агенции. Разследването ще е за опит за убийство, свързано с тероризъм и с терористична организация.

Според актуализирани данни ранените в атаката са двама. По-рано бе съобщено за четирима ранени.

Един заподозрян бе арестуван в района на Операта на Площада на Бастилията, недалеч от мястото на атаката. Полицията каза, че друг заподозрян не се издирва, но френското радио "Франс енфо" съобщи, че във връзка с атаката е извършен и втори арест. Информациите, че в района на нападението може да е имало и взривно устройство, не се потвърдиха.

Заради атаката зоната около бившата редакция на "Шарли ебдо" беше отцепена, а пет учебни заведения получиха разпореждане да не пускат децата навън.

Няма данни за пострадали български граждани при терористичното нападение в Париж. Това съобщиха от външното ни министерство.

Предприета е полицейска акция, като към момента районът е отцепен.

Българското посолство е в контакт с местните власти и в готовност да окаже съдействие при необходимост. Българските граждани могат да се свържат с мисията ни на следните телефони: +33 1 45 51 85 90, +33 1 45 51 85 90.

Facebook logo
Бъдете с нас и във