Банкеръ Daily

Свят

Нападателят пред джамията в Лондон - баща на четири деца

Бащата на четири деца Дарън Осбърн, 47-годишен, бе идентифициран от британските медии като арестувания от полицията нападател, който тръгна да гази с микробус мюсюлмани близо до джамията във Финсбъри парк в Лондон, предаде Франс прес.

Осбърн е израснал в крайбрежния град Уестън сюпър Меър в Западна Англия.

Държавният секретар по сигурността Бен Уолъс заяви за Би Би Си, че заподозреният не е криминално проявен. Той е задържан за "поръчителство, подготвяне или подстрекаване към тероризъм, включително убийство и опит за убийство", уточни Скотланд ярд.

Разкриването на самоличността на нападателя смути много от жителите на родния му град.

"Като научих, си казах "Божичко! Той има деца". Изглеждаше ми учтив и приятен. Не мога да повярвам", каза съседът на Осбърн Хадиджех Шеризи.
"Познавам го. От пет години живея тук. Когато имах нужда от нещо, той се отзоваваше", каза друг съсед, 50-годишният мюсюлманин Салим Наема.

В нападението са ранени 11 души от мюсюлманската общност. Един мъж е починал на място, но според полицията е твърде рано да се каже дали смъртта му се дължи на атентата. Той е получавал първа помощ след прилошаване, когато минибусът се врязал сред хората.

Facebook logo
Бъдете с нас и във