Банкеръ Daily

Свят

Намериха "черната кутия" на египетския самолет

„Черната кутия” на падналия самолет на авиокомпания EgyptAir е била открита в район в близост до мястото, където бяха намерени отломки от потъналия в Средиземно море летателен апарат, съобщава Си Би Ес, позовавайки се на египетски правителствени източници.

По-рано египетските военни публикуваха снимки на предмети, открити по време на издирвателната операция в Средиземно море за изчезналия полет MS804 на EgyptAir. Сред заснетите предмети са спасителни жилетки, части от седалки и предмети, обозначени с логото на EgyptAir.

Самолетът пътуваше от Париж за Кайро с 66 души на борда, когато изчезна от радарите рано сутринта в четвъртък край най-южните гръцки острови.

Разследващите потвърдиха, че е имало пушек в различни части на кабината три минути преди самолетът да изчезне, но уточниха, че причината за пушека все още не е известна.

Франция отново потвърди, че всички хипотези за причините за катастрофата на египетския самолет се проучват след потвържденията за наличие на дим на борда преди катастрофата. Към момента продължават да се разглеждат всички хипотези, на никоя от тях не е даден превес, заяви през журналисти френският външен министър Жан-Марк Еро. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във