Банкеръ Daily

Свят

Найджъл Фараж създава нова партия с името "Брексит"

Видният евроскептик Найджъл Фараж създава нова партия с името "Брексит" и обеща "демократична революция", която да разтърси британската политика още на изборите през май за Европейски парламент, обяви самият той, цитиран от ДПА.

"Ние сме велика държава и велик народ, но бяхме възпирани от слабото ръководство в Уестминстър (парламентът и правителството). Време е да променим това сега", каза пред привърженици в Ковънтри бившият лидер на Партията за независимост на Обединеното кралство. По думите на Фараж британските избиратели са били "предадени" заради неуспеха на консервативния премиер Тереза Мей да изведе страната от ЕС близо три години след референдума.

Той се зарече, че няма да остави "кариерната политическа класа" да предаде резултата от референдума, без да й попречи. "Нашата двупартийна система просто не може да се справи с Брексит", каза Фараж за опитите на управляващите консерватори и лейбъристите в опозиция чрез преговори да намерят изход от задънената улица. "Аз съм гневен", провъзгласи той и добави, че сега ще опита да направи "демократична революция в британската политика".

Найджъл Фараж, който сега е евродепутат, съобщи, че ще се кандидатира от партията "Брексит", ако на 23 май има избори във Великобритания за Европейски парламент. Партията обяви и други свои кандидати, сред които журналистката Анунциата Рийс-Мог, сестра на водещия евроскептичен депутат от Консервативната партия Джейкъб Рийс-Мог.

Facebook logo
Бъдете с нас и във