Банкеръ Daily

Свят

Найджъл Фараж поиска да участва в преговорите за Брексит

Найджъл Фараж поиска да участва в преговорите за Брексит, след като новата му партия победи на изборите за Европейски парламент във Великобритания, предаде Ройтерс. Фараж предупреди, че ще обърне британската политика с главата надолу, ако му бъде отказано участие в преговорите за излизане на Великобритания от Европейския съюз.

"Ние би трябвало да сме част от екипа сега, това е съвсем ясно", каза лидерът на Партията на Брексит. Според него Великобритания трябва да напусне на 31 октомври, когато изтича сегашният краен срок за постигане на съгласие в британския парламент по споразумение за Брексит. Фараж предпочита излизане без сделка.

"Ако не напуснем на този ден, можете да очаквате Партията на Брексит да повтори тази изненада на следващите общи избори", заяви той.

Фараж спечели, възползвайки се от вълната на недоволство от провала на британската министър-председателка Тереза Мей да изведе Великобритания от ЕС.

Никой британски лидер не би допуснал Фараж до преговорите за излизане на Великобритания от ЕС, но неговата доказана способност да привлича поддръжници на Брексит както от Консервативната партия, така и от Лейбъристката партия, ще затвърди убеждението на водещите консерватори, борещи се за мястото на Мей, че трябва да се стремят към по-решително скъсване с ЕС, отбелязва Ройтерс.

Facebook logo
Бъдете с нас и във