Банкеръ Daily

Свят

Най-тежката част от епидемията е вече зад нас, казаха във Франция

Най-тежката част от епидемията е вече зад нас, заяви френският министър на здравеопазването Оливие Веран по телевизия Ел Се И. В същото време обаче той подчерта, че борбата срещу коронавируса не е приключила, предаде Франс прес.

Вирусът не е изчезнал от територията на Франция и това не значи, че борбата с него е приключила, заяви Веран и напомни, че ограничителните мерки остават в сила. "Продължаваме тестовете и проследяването" на лица, които са били в контакт с носители на вируса, каза той. Все още трябва да се избягва и събирането на хора в затворени пространства, предупреди министърът и напомни, че забраните за събиране на повече от десет души и за организиране на събития с над 5000 участници остават в сила. 

Правителството облекчи ограниченията, наложени във връзка с вируса, но "ако е необходимо, може да ги въведем отново", в зависимост от серия показатели, които се следят всекидневно, подчерта Веран.

През последните 24 часа във френски болници починаха девет заразени с коронавируса, което е най-ниското равнище от средата на март. Общият брой на смъртните случаи във Франция е 29 407.

Facebook logo
Бъдете с нас и във