Банкеръ Daily

Свят

Най-богатата англичанка получи възнаграждение от 648 млн. долара

Дениз Коутс

Дениз Коутс отново удари джакпота.

Петдесет и тригодишната основателка и главен изпълнителен директор на Bet365 Group е прибрала 468.9 млн. брит. паунда под формата на трудово възнаграждение и дивиденти за финансовата година, приключила на 29 март 2020-а - почти с 50% повече от предишната година, показва официалната декларация на британския онлайн букмейкър. Заплатата й от 421.2 млн. паунда я прави един от най-добре платените шефове в света. Тя укрепва и статуса й на най-богатата англичанка и на член на "клуба на 500-е" индивиди с най-големи лични състояния в индекса на милиардерите на агенция "Блумбърг". Коутс е спечелила над 1.5 млрд. щ. долара през последното десетилетие, по данни, събрани от екипа на "Блумбърг".

Бизнесът на основаната преди двайсетина години Bet365 спечели от растящата популярност на спортните онлайн залози. Базираната в Англия компания майка "Стоук-он-Трент" е получила приходи в размер на 2.8 млрд. паунда през финансовата година, приключила на 29 март 2020-а - с 8% по-малко отколкото през предишната фискална година, което се дължи на първоначалния удар на пандемията. Оперативната печалба е паднала с повече от 50% - до 194.7 млн. паунда, което се дължи отчасти на над 65-процентното увеличение на заплатата на Коутс от предишните 276.6 млн. паунда. 

След като се дипломира в университета в Шефилд със специалност иконометрия, Коутс се обучава за счетоводител и поема счетоводството на малка верига заложни пунктове, които притежава баща й. На 22-годишна възраст става управляващ директор на бизнеса онлайн. Редом с Bet365, Коутс и семейството й притежават също футболния клуб "Стоук сити" от град Стоук он Трент.. 

Коутс е единствената дама сред 17-е английски милиардери в "богаташкия" индекс на "Блумбърг". В него са и  основателят на "Върджин груп" - Ричард Брансън, къкто и Джо Люис - собственик на футболния клуб "Тотнъм Хотспър". 

Коутс дари 10 млн. паунда за борбата на Великобритания с COVID-19 през миналата година, а Bet365 е внесла 85 млн. паунда по сметките на фондацията й, чийто нетни активи към края на март 2019-а са били в размер на 337.8 млн. паунда.  

Facebook logo
Бъдете с нас и във