Банкеръ Daily

Свят

Над половин милион турци ще бъдат ваксинирани днес

Над 500 хиляди души ще бъдат ваксинирани днес в Турция, съобщи министърът на здравеопазването Фахреттин Коджа, цитиран от турската частна телевизия НТВ.

"Днес поставяме над 500 хиляди ваксини. С нарастването на броя на ваксините въпросителните в живота ни ще намалеят", заяви Коджа.
Актуалните данни показват, че на общо 3,6 милиона души досега е била поставена ваксина срещу КОВИД-19, като и втора доза са получили над 580 хиляди души.

Турция извършва ваксинацията с ваксината на китайската фирма Синовак - КоронаВак, при която интервалът между поставянето на първата и втората доза е 28 дни. Ваксинацията срещу КОВИД-19 в страната започна на 14 януари сред медиците.

От 19 януари страната започна ваксинация на настанените лица и персонала в домовете за възрастни хора и центровете за грижа за хора с увреждания, както и на хората на възраст на и над 90 години.

Поетапно се премина към ваксинация на следващите по възраст групи. От миналата седмица започна поставяне на втората доза от ваксината на първите ваксинирани през януари.

Facebook logo
Бъдете с нас и във