Банкеръ Daily

Свят

Над 850 милиона ученици и студенти по света не посещават занятия

Само преди две седмици учениците и студентите, които бяха пуснати в принудителна ваканция в света бяха близо 300 милиона. Според информация на ЮНЕСКО към днешна дата броят им е над 850 милиона. Организацията нарича това „безпрецедентно предизвикателство“ за образованието на младежите, предава Франс прес.

Напълно са затворени училищата в 102 държави, а в други 11 занятията се провеждат частично. С разпространението на вируса се очаква учениците и от други страни да преустановят посещенията си в училище.

Заразата се развива с бързи темпове. Много държави в Европа и по света въведоха извънредни мерки срещу разпространението на COVID-19.

Припомняме ви, че от понеделник над 90% от училищата в България са въвели електронна форма на обучение, а над 89% от учениците успешно са се включили към нея. Децата, които не са се свързали с платформата за онлайн обучение са 11%. Половината от тях заради липса на устройство, а другата - заради липса на интернет. От образователното министерство  уверяват, че мерки за отстраняване на проблема вече са взети. От  МОН създадоха профили на всички ученици и училите в Microsft Teams в помощ на стартиращото онлайн обучение.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във