Банкеръ Daily

Свят

Над 8000 новозаразени с Ковид в Гърция

Малко над осем хиляди са новорегистрираните новозаразени от КОВИД-19 в Гърция, съобщава електронното издание на гръцкия в. „Катимерини“. Данните за последните 24 часа показват, че броят им е бил 8051. За изминалото денонощие смъртните случаи, свързани с ковид инфекцията, са били 32. 

От началото на пандемията вируса са преболедували 3 3434 565 души, като 48,9 на сто от тях са мъже, а починалите от усложнения са общо 29 284. 

Работещите в частния сектор в Гърция, които не са ваксинирани или преболедували КОВИД-19 в последното шестмесечие, ще трябва да се подлагат на бърз тест веднъж седмично, съобщава по темата гръцката телевизия „Антена“. 

Задължение да си правят тест имат служители, които ходят присъствено на работа. Провеждането на теста е за тяхна сметка, а валидността му е седмица, след като бъде направен. 

Разхлабването на мерките срещу разпространение на КОВИД-19, което предприе правителството на Кириакос Мицотакис, води към постепенното възвръщане към нормалния живот в страната. 

Върху това акцентира в своя публикация в. „Елефтерос типос“, който пише, че след две години на пандемия през тази година на остров Крит ще се съберат двойки, почитатели на суинг тенденцията (практика за размяна на двойки). Домакин на събитието е петзвезден хотел в град Сталида, където 117 двойки от целия свят ще изкарат шест дни. Участниците в събитието пристигат на 8 май, а представители на бизнеса в туристическия курорт се надяват на съживяване на сектора, тъй като очакваните посетители имат висок стандарт.     

Facebook logo
Бъдете с нас и във