Банкеръ Daily

Свят

Над 560 души са починали във Великобритания от коронавируса за денонощие

Над 560 души са починали във Великобритания от новия коронавирус през последното денонощие, като общият брой на смъртните случаи в страната е надхвърлил 2300, предаде Ройтерс, като се позова на правителството.

563 човека са починали в кралството от коронавируса за 24 часа. Общият брой на смъртните случаи вече е 2352.

Потвърдените случаи на заразата във Великобритания вече са 29 474 - с над 4300 повече от вчера.

Производството на британския промишлен сектор се е свило с най-бърз темп от дълговата криза в еврозоната през март, когато разпространението на коронавируса доведе до все повече забавяния и потопи доверието на бизнеса в развитието на икономика. Това сочи изследване на Ай Ейч Ес Маркит, публикувано днес.

Окончателната стойност на индекса на мениджърите по доставките IHS Markit/CIPS се е понижил до 47,8 пункта, което е най-ниската му стойност от юли 2012 година. През февруари показателят бе на ниво 51,7 пункта, а първоначалните данни за март сочеха 48 пункта. 

Забавянията в транспорта и недостигът на суровини са довели до най-силното свиване в 28-годишната история на индекса на мениджърите по доставките, а бизнес оптимизмът се е сринал до исторически антирекорд. Загубите на работни места пък са най-големите от юли 2009 година.

Последиците се усещат в по-голямата част от производствения сектор, като производството силно е намаляло във всички браншове, с изключение на храните и лекарствата, посочва експерт от маркетинговата компания.

Най-силен е спадът в транспортния сектор, допълва той.

Проучването е проведено в периода 12-26 март, и включва дните непосредствено след заповедта на премиера Борис Джонсън за затварянето на повечето бизнеси в страната, издадена на 23 март.

Окончателен доклад за сектора на услугите, който бе най-тежко засегнат от затварянето на барове, ресторанти, спортни зали и други, ще бъде публикуван в петък.

Facebook logo
Бъдете с нас и във