Банкеръ Daily

Свят

Над 3 млн. души в Германия са заразени с коронавирус

Германската федерална канцлерка Ангела Меркел  обяви миналата седмица, че подкрепя исканията за кратък, много строг локдаун в цялата страна с цел ограничаване на разпространението на коронавируса.

Броят на регистрираните случаи на коронавирус в Германия надхвърли границата от 3 милиона, показват данните публикувани от института по вирусология "Роберт Кох". Общият брой на заболелите от началото на пандемията достигна 3,011 милиона души, с 13 245 повече от предишния ден, показват данните на института. Смъртните случаи достигнаха 78 452, съобщава АФП.

Разпространението на коронавируса в страната за последните седем дни достига 136,4 на 100 000 души, което надхвърля равнището за ново засилване на ограниченията.

Германската федерална канцлерка Ангела Меркел  обяви миналата седмица, че подкрепя исканията за кратък, много строг локдаун в цялата страна с цел ограничаване на разпространението на коронавируса, тъй като случаите са твърде много.

Германия се опитва да се справи с трета вълна на епидемията и премиерите на няколко провинции призоваха за краткотраен, много строг локдаун, на фона на усилията за ускоряване на ваксинационната кампания.

Заради драстичния скок на заразените германското правителство обмисля дали да въведе национални, а не регионални ограничителни мерки. Причината е, че регионалните мерки не работят. Докато някои провинции бяха наложили вечерен час за Великден, други експериментираха с известно облекчаване на ограниченията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във