Банкеръ Daily

Свят

Над 3 милиона са заразените с коронавирус по света

Над 3 милиона са случаите на коронавирус по света, като близо 80% от тях са в Европа и САЩ. Това съобщава Франс прес, позовавайки се на данните от официални източници.

От всички заразени са починали 209 388 човека. Европа е най-засегнатия континент с 1 393 779 заразени и 126 233 починали, а в САЩ общо 980 008 са болните и 55 637 жертвите.
Разбира се, тези данни са доста приблизителни. Броят на диагностицираните с коронавирус е само част от реалния брой на заразените във всяка страна, тъй като в много страни се тестват само най-тежките случаи.

Според професор Кристиан Дростен, шеф на Института по вирусология към берлинската клиника "Шарите", цитиран от "Дойче Веле", в 44% от случаите на зараза вирусът се предава от хора, които още нямат проявена симптоматика. Носителите на вируса са най-заразни ден преди появата на симптомите. Четири дни след появата им болният вече практически не заразява околните, а седмица след началото на болестта със сигурност престава да бъде заразен, обяснява професорът.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във