Банкеръ Daily

Свят

Над 19% от заразените с коронавируса в Китай са оздравели, 2,7% са починали

Над 19 на сто от заразените с новия коронавирус в континентален Китай вече са оздравели, 2,7 процента от заболелите са починали, а останалите са под лекарско наблюдение. Това сочат данни, публикувани днес от регионалните здравни власти в КНР, предаде ТАСС.

Според статистика на централните власти обаче близо 15 на сто от инфектираните са в тежко, а други 3,2 процента - в критично състояние.

Тенденцията в разпространението на вируса постепенно се подобрява, заяви на пресконференция говорителят на китайската държавна комисия по здравеопазването Ми Фън. "На следващия етап ни предстои да затвърдим успехите в борбата с пневмонията и да осигурим ефикасно лечение за тежко болните", добави той.

Епидемията в Китай е достигнала вече връхната си точка и броят на новите случаи изглежда ще започне да намалява, прогнозира по-рано Ван Синхуан, главният лекар на специализираната болница за лечение на заразените с новата пневмония в град Ухан. В най-близко бъдеще ситуацията ще се подобри, смята той.

Южна Корея съобщи за 15 нови случая на коронавируса Covid-19, регистрирани в сряда, съобщи Ройтерс. С новите заболели броят на хората, заразени от вируса в страната, достигна до 46.

Тринайсет от новите случаи са в град Тегу и околната провинция Кьонсан-Пукто, като 11 от тях са свързани с потвърден по-рано носител на вируса, съобщиха корейските центрове за контрол и превенция на заболяванията.

По-ранният носител е бил потвърден във вторник. Той няма история на далечни пътувания, но е посещавал църковни служби и е потърсил помощ в болница, преди да даде положителна проба за коронавируса.

Южнокорейският президент Мун Дже Ин призова за строги мерки за контрол на инфекцията и за всички възможни действия за укрепване на икономиката която според него, е в кризисна ситуация в резултат на епидемията от новия коронавирус.

Втори смъртен случай от коронавируса е бил регистриран в Хонконг в сряда, съобщи Ройтерс, като се позовава на говорителка на болницата "Принцеса Маргарет".

Починалият е 70-годишен мъж, който е имал съпътстващо заболяване.

Той е бил един от 62 потвърдени случая на заразяване с новия коронавирус в китайския полуавтономен район.

Facebook logo
Бъдете с нас и във