Банкеръ Daily

Свят

На ресторант в Северна Македония – само със сертификат за ваксина

От понеделник гостите в заведенията и ресторантите на Северна Македония ще трябва да покажат ваксинационен сертификат, за да могат да седнат на кафе или обяд. Глобите за заведенията за хранене, в които бъдат регистрирани неваксинирани гости, ще варират от 2500 до 30 000 евро, съобщават от Държавната пазарна инспекция. Правителството на Северна Македония взе решение за въвеждането на нови противоепидемични мерки в страната, насочени към предотвратяване на разпространението на новия "Делта" вариант на COVID-19 и облекчаване на натиска върху болниците, считано от 16 август, предават македонски медии.

Гражданите няма да могат да посещават и тържества на закрито, театри, концерти, културни събития и семинари, освен ако не представят документ, че са получили поне една доза от някой от препаратите срещу COVID-19, които се използват в страната.

Премиерът Зоран Заев призова македонците да се имунизират, защото това е "единственият начин Северна Македония да се пребори с пандемията".

Очаква се новите ограничения да изиграят ключова роля и за това по какъв начин ще започне новата учебна година в страната на 1 септември.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във