Банкеръ Daily

Свят

Мултимилионерът Джефри Епстайн се самоуби в килията

Мултимилионерът Джефри Епстайн, който бе обвинен в трафик и сексуална експлоатация на непълнолетни, се е самоубил в затвора, съобщи  „Ню Йорк Таймс”. 66-годишният Епстайн чакаше процеса по обвинението. Мултимилионерът беше под непрекъснато наблюдение, след предишен опит да посегне на живота си. Процесът срещу инвестиционния банкер трябваше да започне през 2020 г. Безжизненото му тяло е открито в 07.30 часа местно време.

Според прокурорите от 2002 до 2005 г. Джефри Епстайн е имал сексуални отношения с десетки непълнолетни момичета, които е водел в резиденциите си в Ню Йорк и Флорида. Той им плащал стотици долари в брой, след което инструктирал някои от жертвите да му водят нови момичета. Много от момичетата са били на 14 години и по-малки.

В началото на юли съдът в Манхатън в Ню Йорк, след като изслуша Епстайн реши да го остави в ареста, считайки, че мултимилионерът може да се укрие. По-късно обвиняемият беше открит в затворническата си килия в безсъзнание и с наранявания по шията. Той категорично отричаше да е виновен.

По време на разследването станаха известни и редица любопитни факти около мултимилионерът. Той е имал фиксидея да забремени хиляди жени и да подобри човешката раса. Интересът си към трансхуманизма Епстайн е споделял с редица водещи учени от цял свят.

Facebook logo
Бъдете с нас и във