Банкеръ Daily

Свят

Мрачен рекорд в Испания - 769 починали за денонощие

Броят на смъртните случаи от коронавируса в Испания през изминалото денонощие се е увеличил със 769, достигайки общо 4858, съобщи днес министерството на здравеопазването, цитирано от Ройтерс.

Това е нов рекорд в броя на смъртните случаи, регистрирани за 24 часа.

Общият брой на инфектираните е нараснал до 64 059 спрямо 56 188 вчера.

Броят на хората, за които е потвърдено, че са заразени с новия коронавирус в Германия, е надхвърлил 42 000. Над 250 от тях са починали, съобщи днес институтът за инфекциозни заболявания "Роберт Кох", цитиран от Ройтерс.
Броят на заразените в Германия е нараснал за един ден с 5780, за да достигне 42 288. Смъртните случаи са се увеличили с 55 до 253.

Броят на фаталните случаи, причинени от коронавирус в Германия, може да надхвърли един милион при най-лошия сценарий, съобщи днес немското издание "Шпигел" (Der Spiegel), позовавайки се на проучване на германското вътрешно министерство, предаде БНР.

Ако страната наложи само меки мерки, включващи единствено забрана на големи събития и ограничаване на туристически дейности, освен един милион смъртни случаи, около 70% от германското население може да се зарази от Covid-19.

От друга страна, ако здравните служители на страната повишат тестовия капаците до 200 000 тестове на ден, учените смятат, че около един милион от германските жители биха могли да бъдат тествани позитивно за заразата, но в този случай смъртността се очаква да бъде около 12 000, се отбелязва в проучването на вътрешното министерство на страната.

Досега в страната са регистрирани близо 42 300 случаи на коронавирус, докато броят на смъртните случаи, свързани с Covid-19, възлиза на 253.

В опит да овладее епидемията правителството има за цел да използва проследяване на местоположението на смартфони, за да проследи лица, които са били в близък контакт със заразени граждани. Целта на това е да се предотврати подновен приток на инфекции, след като сегашните мерки забавят разпространението.

Facebook logo
Бъдете с нас и във